Over Ons

Wat is Kunst tegen Kanker?
Kunst tegen Kanker is wat het lijkt; kunst tegen kanker. Het is een manier om, doormiddel van donaties, te investeren in onderzoeken die helpen kanker te bestrijden; een ziekte waar vele mensen ter wereld op een of andere manier mee te maken krijgen. Wij doneren onze nettowinst aan het KWF. In de omschrijving van een product kunt u precies vinden hoeveel er gedoneerd wordt per product. Aan het einde van elk trimester zullen we de nettowinst publiceren op ons blog en doneren. Op deze manier maken wij de kunst, en steunt u het doel!

Wie zijn wij?
Kunst tegen Kanker is een vof met twee vennoten: Charlotte Rotteveel en Nathalie van der Jagt en een hardwerkende vrijwilliger Elizabeth de Weever. We proberen ook samen te werken met andere artiesten die ons willen helpen door hun producten te verkopen om geld op te halen voor het KWF. Zo kunt u op dit moment een EP van de geweldige band Interstellar Perception vinden en een aantal werken van Elizabeth.

Charlotte Rotteveel: vennoot
"Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website/webshop! Welkom! Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Charlotte. Ik ben een rechtenstudent met een grote passie voor tekenen en schilderen. Al van jongs af aan ben ik met potloden en penselen in de weer. Veelal teken ik realistische portretten of schilder ik landschappen, waar vooral bos, elfjes en kabouters een grote rol spelen. Mijn liefde voor het creëren van kunst maakte het voor mij dan ook een no-brainer toen Nathalie haar idee voorlegde om met onze kunst het KWF (en andere organisaties die onderzoek doen naar kanker) te helpen. Helaas kent namelijk bijna iedereen iemand, een dierbare naaste en/of een kennis, die aan deze nare ziekte lijdt of heeft geleden. Aangezien er nog veel meer bekendheid valt te vergaren omtrent de oorzaken, gevolgen en oplossingen van kanker is financiële steun van harte welkom. Daarom zet ik mij graag in voor dit doel en hoop ik u met mijn tekeningen en schilderijen een glimlach op het gezicht te brengen. Bij voorbaat dank voor uw steun!"

Als je meer wilt zien van mijn kunst, check dan mijn Instagram account: https://www.instagram.com/frambozencharlotte/

Nathalie van der Jagt: vennoot
"Ik ben een rechtenstudent (op dit moment begonnen aan een master civiel recht) en kunstenaar. Ik houd ervan om met verschillende media te werken, maar mijn favoriet zal toch altijd waterverf blijven. De manier waarop het mengt en de intensiteit van de kleuren inspireren me. Mijn werk bevat meestal wel een sprankeltje fantasie; denk aan draken en kastelen, maar ook schattige kleine cartoon katjes. Een ander groot thema in mijn werk is lezen. Lezen is namelijk een van mijn favoriete bezigheden. Ik probeer dan ook te illustreren hoe een boek een persoon kan raken in mijn "lezen" serie. Dit heb ik ook verwerkt in een boekenlegger voor iedereen die net zo'n grote boeknerd is als dat ik ben (of die gewoon een coole boekenlegger wil, iedereen zo hun ding).
De reden dat ik geld op wil halen voor onderzoek naar kanker is dat ik zelf twee dierbaren heb verloren aan kanker. Mijn vader werd als eerste ziek, ik was toen tien of elf. Mijn oma, met wie ik als kind heel veel tijd door heb gebracht (mijn moeder werkte voor mijn opa's bedrijf en daarom brachten we vele vakanties en weekenden door in het huis van mijn opa en oma) kreeg de diagnose galblaaskanker in de zomer van 2016. Ze overleed hieraan aan het begin van 2017. Op dat moment, had mijn vader al zo'n tien jaar tegen de ziekte gevochten. Zonder alle nieuwe behandelingen (welke worden getest op terminale patiënten), zou hij waarschijnlijk nooit zo lang hebben geleefd. Het doet me verdriet dat noch hij, noch mijn oma hebben kunnen winnen, maar ik ben blij dat ik toch wat meer tijd met hem kon doorbrengen. Daarom zet ik me in voor dit doel, zodat anderen ook die extra tijd kunnen krijgen voor hun kinderen, echtgenoten of ouders of hen zelfs nog heel lang mogen houden."

Als je meer wilt zien van mijn kunst, check dan mijn Instagram account: https://www.instagram.com/unicornart11/

Elizabeth de Weever: vrijwilliger
"Hii, mijn naam is Elizabeth de Weever en ik ben 23 jaar oud. Mijn hobby’s zijn tekenen, schrijven, ontwerpen en nieuwe talen leren. Bovendien vind ik het leuk om gitaar te spelen. Al van kleins af aan genoot ik ervan om te tekenen; tekenles was daarom één van mijn favoriete vakken op de basisschool. Tekenen is altijd mijn passie geweest, ik zie het als een gedeelte van mij en het is iets dat ik zou willen delen met de wereld. Als mijn tekeningen je blij hebben gemaakt of je iets hebben laten voelen, dan heb ik één van mijn doelen bereikt. Ik wilde iets meer doen met mijn kunst, met als gevolg dat ik, toen ik op de middelbare school zat, een project heb opgericht, waarbij ik stickers (zelfgemaakte stickers) verkocht om genoeg geld in te zamelen om kerstkaartjes te maken voor kinderen in het ziekenhuis. Ik vond het heel erg leuk om de reacties van de kinderen en hun ouders te zien. Het warmde mijn hart en ik werd zo blij toen ik de glimlach zag op hun gezichten. Ik noemde dit project the Christmas Card Smile Project (CCSP). Vervolgens verkocht ik zelfgemaakte stickers en kaarten voor Valentijnsdag, Pasen, et cetera. Dus, toen Nathalie mij benaderde over het Kunst tegen Kankerproject, was ik gelijk enthousiast en wilde ik meedoen. Nu zijn we hard aan het werk en we hopen dat je ons zal ondersteunen voor dit goede doel. Ik hecht veel waarde aan dit project, omdat ik zelf geliefde naasten en vrienden ben kwijt geraakt aan kanker en ik weet dat ik niet de enige ben."

Als je meer wilt zien van mijn kunst, check dan mijn Instagram account: https://www.instagram.com/liz_arts/

Interstellar Perception: vrijwilligers
Hallo daar! Wij zijn interstellar Perception! Een New-Wave rockband uit het noorden van Nederland. Toen wij hoorden over dit initiatief, wisten we gelijk dat dit een doel zou zijn waar wij onze steun aan wilden bieden. Een aantal van onze bandleden heeft in sociale- en familiekringen al eens kennis gemaakt met deze vreselijke ziekte. Helaas was de hulp voor sommige niet voldoende. Wij hopen met de verkoop van onze CD ons steentje te kunnen bijdragen en daarmee meer leed te voorkomen. Wij verkopen Kunst tegen Kanker!

Als je meer wilt horen van onze band, kijk dan ook eens op ons YouTube kannaal: https://www.youtube.com/channel/UCQE-TbgY3iY1ymhvvmPimDA. Ook zijn wij te beluistern op Spotify: https://open.spotify.com/artist/5AEXbD29pXa7p2CsNqKSYT?si=v7Kmg4ZpS5qWHyGI52ySwQ 


Zijn jullie open voor commissies?
Ja, we staan open voor commissies! Als u iets in gedachten heeft, laat het de kunstenaar in kwestie weten, opdat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden en kosten zijn. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om met naam en toenaam op de blog te komen.
U kunt contact met ons op nemen via de contact pagina of ons een e-mail/facebook-bericht/Instagram DM sturen. Voor inspiratie kunt u ons volgen op Instagram of facebook.